Informaţii din text


Legislaţie&jurisprudenţă naţională, comunitară

Aceleaşi elemente de prezentare specifice softului legislativ EUROLEX sunt prezente şi atunci când vizionaţi textul unui act din legislaţia naţională sau comunitară, deoarece sunt oferite informaţii în mod direct, fără a mai fi necesare prelucrări din partea utilizatorului.


Prin marcarea în culori diferite a articolelor în cuprinsul actului este precizat care articole au jurisprudenţă, au fost modificate sau au norme de aplicare, comentarii de specialitate, derogări

Click pe imagine pentru mărire


În exemplul ales, art. 9 are mai multe modificări (pentru a le vedea click pe butonul Istoric) şi speţe (pentru a le vedea apasă pe butonul Spete)

Importanţa cuprinsului pentru textul jurisprudenţei

Elementul specific al programului legislativ EUROLEX îl constituie existenţa cuprinsului care permite o lectură selectivă a textului, fapt care conduce la economie de timp şi eficienţă pentru studiu. Pentru relevanţă prezentăm un text al unei decizii a Curţii Constituţionale care este tipic greu de lecturat, cere multă atenţie şi concentrare.

Din examinarea cuprinsului putem alege ce ne interesează, fără a pierde timpul pentru a descoperi în text ce ne interesează.

Click pe imagine pentru mărire